Hopp til innhold

- Vi hater ikke Molde. Men vi misliker dem veldig sterkt

Oransje horder inntar Molde. I kveld er det klart for lokaloppgjør og toppoppgjør. Molde og Aalesund møtes til kamp. Og begge lag kjemper om en plass helt i toppen av eliteserien.

Stormen Jostein Hjeldnes Jon-Arne Kamsvåg

Jostein Hjeldnes og Jon-Arne Kamsvåg inntar, sammen med resten av Aalesunds-supporterne Molde bys gater.

Foto: Terje Reite / NRK

Det var bortesupporterne som var tidligst ute med å innta Molde bys gater. Men de blå Molde-supporterne tar kraftig igjen. Det er sen kampstart, været i Molde er nydelig, og det er ventet stor stemning både utenfor og inne på stadion.

Stormenbussen

Slik reiser flere av Aalesunds supportere land og strand rundt, i Stormen-bussen.

Foto: Terje Reite / NRK

– Men vi synger ikke sangen «Hater Molde». Den har vi lagt ned forbud mot. For vi hater dem jo egentlig ikke. Men vi misliker dem veldig, veldig sterkt, sier Jostein Hjeldnes, sjef i Stormen-bussen.

Mens resten av gjengen prøver å synge «Vi misliker Molde veldig, veldig sterkt» til tonene av «Vi hater Molde», følger Jon-Arne Kamsvåg opp.

– Vi legger energien å løfte opp vårt eget lag, fremfor å disse motstanderne. Alt annet blir egentlig litt pinlig, sier Kamsvåg.

På ferja over Romsdalsfjorden tar Aalesunds-supporterne seg også tid til å legge en slagplan, og å drømme om hvilken strategi Kjetil Rekdal legger opp for dagen. Et spenningsmoment er hvordan Michael Barrantes karantene på grunn av gule kort kommer til å slå ut.

Jostein Hjeldnes

Jostein Hjeldnes organiserer troppene i Stormen-bussen.

Foto: Terje Reite / NRK

– Vi kommer ikke til å savne Michael Barrantes i denne kampen. Han ville dessuten ha blitt litt for lik flere av Molde-spillerne. Vi må få terrieren Fredrik Carlsen inn som må kjøpre rundt Moldes midtbanespillere som en klegg.

– Han må få med seg Peter Orry Larsen i dette. Moldespillerne må nektes rom, vi må være kompromissløse i spillet, og rett og slett være ekle å spille mot, sier Kamsvåg.

Det har heller ikke gått Aalesunds-supporterne hus forbi at det har var bryllup i Molde-leiren i går. Mame Biram Diouf giftet seg, med flere av spillerne på Molde-laget som gjester.

– Vi kan jo også håpe på en real bryllups-hangover blant Molde-spillerne, roper en av Aalesunds-supporterne.

– Husk også at Phillips er tilbake på Aalesundslaget. Dermed må Aalesund prioritere et kreativt spill på kantene, og en intenst og hissig arbeid på midten. Da skal dette gå Aalesunds vei, sier Jostein Hjeldnes.