- Mange er redde etter voldtekten

Russepresidentene ved ålesundsskolene ber russen ta forholdsregeler etter voldtekten.

Marius Ryste

- Vi ber russen om å være forsiktige og ta vare på hverandre, sier Marius Ryste, russepresident ved Ålesund videregående skole.

Onsdagens russefest på Tueneset fikk en brå slutt.

Etter midnatt fikk politiet melding om at en kvinnelig russ var voldtatt på parkeringsplassen like ved russens tilholdssted.

– Voldteketen setter selvfølgelig preg på russetida, sier Marius Ryste, president ved Ålesund videregående skole.

Ble redde

Politiet rykket umiddelbart ut til Tueneset og musikken ble dempet. Ryktene om voldtekten spredte seg raskt blant festdeltakerne.

– Vi prøvde først å holde tilbake informasjonen om hva som hadde skjedd for å ikke skape panikk, men det gikk bare ikke, forteller Ryste som selv ble orientert av politiet.

– Mange ble redde. Vi hører jo om voldtekter i de store byene, men ingen hadde trodd at det kunne skje her, forteller Ryste.

- Ikke gå alene

Presidentene ved ålesundsskolene vil holde informasjonsmøter fredag for å holde russen informert om hva som skjer videre.

– Det går mange rykter og folk har behov for å snakke sammen, sier Ryste.

Samtidig vil presidentene oppfordre russen om å være forsiktige.

– Pass på og ikke gå alene, sier Ryste.

Fredag drar russen på landstreff til Lillehammer.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.