Wok

Alt skal skjæres opp på forhånd. Når maten lages av helt ferske råvarer og tilberedes mens gjesten ser på blir det garantert suksess.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Wok

På midten av 90-tallet kunne alle eiere av en wokpanne og en flaske chilisaus kalle seg kokker. Nå når trenden har lagt seg kan det være bra å tenke over hva det var som var så bra. Svaret er: Enkel, næringsrik og tydelig mat. Kokken Paul Svensson lager wok med ingredienser fra det nordiske kjøkkenet.

Slik gjør du

For at det skal bli en bra wok trengs en god wokpanne med langt skaft og god dybde så man kan bevege ingrediensene i store bevegelser uten at alt faller ut og det bare blir rot.

Skjær opp ingrediensene. Det som er viktig er at man skjærer rotgrønnsakene i like store biter. Skjær også fisk og kjøtt i tilsvarende biter.

Det er viktig at woken er veldig varm når man legge i ingrediensene.

Dressing
Bland alle ingrediensene utenom lime. Kok opp. Bland maisenna med litt vann og bland inn i dressingen. Smak til med limesaft og limeskall.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE