Vegetar pilau, ris med grønnsaker

Fargerik mat. Ris med grønnsaker. Sarita Sehjpal har erter, gulrøtter, poteter og mais i risen og på kaller den vegetar pilau.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Vegetar pilau

Det er mer spennende med ris som har fått litt ekstra tilbehør. Her er det grønnsaker og krydder som gir det lille ekstra. Vegetar pilau serverer Sarita Sehjpal til myntemarinert laks (se oppskrift under Tips).

Slik gjør du

Skyll risen til en har fått ut det meste av stivelsen.

Varm olje i en panne/wok og ha i spisskummenfrø, laubærblad, kardemomme og nellik. Ha i den skylte risen, grønnsakene og salt. Tilsett vann og la det fosskoke til det meste av vannet er blitt absorbert.

Slå av varmen og la dampen gjøre resten av jobben. Rør i risen fra sidene og ikke stamp i den. Bruk gjerne en gaffel for å få den til å bli luftig.

Det er viktig at en ikke rører i risen etter at vannet er absorbert, det vil ødelegge riskornene.

Tips

Vegetar pilau serveres til myntemarinert laks med kormasaus.

Oppskrift:

Flere oppskrifter: Oppskrifter fra gjester i Førkveld

Kilde: Sarita Sehjpal i TV-serien Førkveld