Myntemarinert laks med kormasaus

Sarita Sehjpal elsker farger i maten. Myntemarinert laks serveres med fargeris ris. Oppskrifen på risen finner du under Tips.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Myntemarinert laks med kormasaus

Sarita Sehjpal er gjest i Førkveld og lager laks med ris på indisk vis. Laksen marineres med mye mynte før den skal i ovnen og så serveres den med kormasaus.

Slik gjør du

Kjør alle ingrediensene til myntemarinaden i en blender og mariner laksen i blandingen.

Laksen stekes i stekeovn på 250 °C i 7-8 minutter.

Kormasaus
Kutt løken i små terninger. Varm oljen og ha i stjerneanis og kanelbark, etter det surr løken til den blir myk og gyllen.
Ha i alle de tørre ingrediensene og bland godt.
Kokosmelk helles i og la det koke i 10 min på svak varme.
Kardemommepulver avslutter det hele.

Tips

Sarita Sehjpal bruker bark fra stammen av kaneltreet. Kanelstenger er bark fra greiene, og har ikke så mye smak.

Myntemarinert laks med kormasaus serveres med vegetar pilau, ris med grønnsaker.
Oppskrift:

Flere oppskrifter: Oppskrifter fra gjester i Førkveld

Kilde: Sarita Sehjpal i TV-serien Førkveld