Slik gjør du
Kutt opp to gulrøtter, løk, hvitløk, ingefær og sitrongress i grove biter. Varm opp litt matolje i en gryte og surr grønnsakene i ett minutt på medium varme. Tilsett curry paste og la dette surre med et par minutter. Tilsett melk og kokosmelk. Kok dette sammen i 10 minutter.
Smak til suppen med fish sauce, østerssaus, soyasaus og litt friskpresset lime. Blir det for sterkt kan du tilsette litt fløte eller mer melk.
Kok nudlene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Del pak choyen i to og kok den i saltet vann i 2 minutter. Stek det kokte svinekjøttet slik at det blir gyllent og fint.
Anrett i en dyp bolle med nudlene i bunnen, pak choy og kjøtt på toppen. Fyll opp bollen med rykende varm curry og topp det hele med finkuttet vårløk, strimlet gulrot og litt koriander.
Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj/NRK P1