Vaniljevafler

Vafler laget med vaniljekesam i røren.

Foto: Millasmat.com

Vaniljevafler

Disse vaflene kan bare beskrives som rågode. Å tilsette vaniljekesam i røren var noe jeg oppdaget fungerte ved en ren tilfeldighet en dag jeg ikke hadde kefirmelk. Litt syrlighet i vaffelrøren må til for riktig gode tradisjonelle godbiter til kaffen. Oppskriften på vaniljevafler er hentet fra matbloggen Millas mat.

Slik gjør du

Smelt smøret og sett det til avkjøling.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en stor vid bolle. Lag et krater i midten og tilsett all melken og kesam og bruk en ballongvisp til å gradvis piske melet inn i melkeblandingen. Når røren er pisket helt jevn så knekk i eggene og avslutt med å piske inn avkjølt smør.

La røren svelle i minst en halvtime og stek de på vanlig måte i vaffeljern.

Kilde: Millas mat, www.millasmat.com