Tre biffer i stekepanne på primusen.

Anne Lindmo har biff i sekken når hun er på tur med en som er ekstremt glad i biff.

Foto: Fra TV-serien «Frifot» / NRK

Turmat: Avokado-toast, biff, småpoteter og italienske cantucci

Start med avokadotoast, det stiller den verste sulten i en fei. Så kan biff og poteter ta litt lenger tid. Måltidet avsluttes med italienske småkaker som tåler en trøkk.

Slik gjør du

Avokadotoast

Før du drar

Skjær opp en brødskive per person

På tur

Stek brødskivene i litt smør. Legg skivet avokado på brødskivene. Sett smak med sumak og litt olivenolje.

Sumak er tørket og malt krydder fra Midt-Østen.

Biff med småpoteter

Før du drar

Kok småpoteter og mariner biffen.

På tur

Stek biffen, lag en god stekeskorpe først, reduser varmen og jobb med kjøttet til det er stekt på den måten du liker det.

Varm potetene i smør mens biffen hviler.

Server med fransk sennep.

Italienske cantucci

Biscotti med mandler og pistasjnøtter

Anne Lindmo valgte cantucci siden Simen Velle har slektsbånd til Italia.

Foto: Kristin Eriksen / NRK

Cantucci er en italiensk spesialitet, nydelige kjeks med mandler i. De er solide nok til å overleve transport og intenst gode i smaken.

Før du drar

Kjøp ferdige cantucci eller lag dine egne.
I Italia kalles de cantucci, biscotti di Prato eller biscotti etruschi.

Tips

Anne vil vise FpU-leder Simen Velle den råeste badeplassen i Østmarka. Hvem trosser høydeskrekken og våger seg på et klippehopp?

Anne vil vise FpU-leder Simen Velle den råeste badeplassen i Østmarka. Hvem trosser høydeskrekken og våger seg på et klippehopp?

Kilde: Anne Lindmo i TV-serien «Frifot»/NRK