Slik gjør du
Før du drar
Bjørnebrød
Smelt sammen smør, brunt sukker og sirup i en kjele og kjøl det ned til romtemperatur.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Rør vått og tørt sammen.
Til slutt pisker du eggene lett før du tilsetter disse. Kle en dyp langpanne med bakepapir og hell den tykke røra utover.
Stek på 150 grader i ca. 40 minutter. Litt lenger hvis du ser at den fortsatt er for bløt.
Bjørnebrødet skal være ganske klissete når man tar det ut av ovnen.
Del opp i biter før kaka blir kald!
Etter at den er avkjølt, kan du lage passende porsjonspakker og legge i fryseren.
Filterkaffe
På tur lages det en og en kopp filterkaffe. Utstyret du trenger er lett å ta med.
Foto: Fra TV-serien «Frifot» / NRKTa med deg en pose filterkaffe, et par filter og en filterholder. Det finnes utallige varianter av sammenleggbare og ultralette filterholdere som er laget til turbruk.
På tur
Bjørnebrødet kan godt komme rett fra fryseren når du starter turen. Det tiner på veien.
Filterkaffe
Kok opp vann, hell ønsket mengde kaffe i filteret og brygg fersk kaffe rett i koppen.
Det tar litt tid, men det er verdt det!
Tips
Kan man krysse Bunnefjorden med robåt i stiv kuling? Ap-politiker Tonje Brenna og eventyrer Cecilie Skog er mannskap på turens heftige finaledag.
Kilde: Anne Lindmo i TV-serien «Frifot»/NRK