Biscotti di Prato

Sprø småkaker med mandler og sitron.

Foto: Fra TV-serien Munter mat - på tur / DR

Biscotti di Prato

I Italia kalles de både biscotti di Prato og cantuccini. De stekes to ganger. Først som en pølse og så skåret opp i skiver. Dermed blir de sprø og tørre. Det er godt å dyppe biscotti i kaffe, te eller vin når de skal spises.

Slik gjør du

Bland mel, sukker, salt, bakepulver og til slutt de malte mandlene. Tilsett eggene og revet sitronskall. Elt deigen sammen, det tar litt tid. Hvis det er vanskelig å få deigen til å henge sammen tilsetter du litt mer sammenpisket egg. Det kommer an på eggenes størrelse.

Del deigen i to og rull hver del til en pølse som legges på bakepapir på en stekeplate. Klapp pølsene litt flate og pensle dem med pisket egg.

Stek dem ved 180 °C i ca. 20 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøles litt.

Skjær skrå skiver på et par cm bredde. Legg de små, avlange skivene på stekeplaten og stek dem i 15 minutter. Snu dem ved halvgått tid.

Biscotti di Prato dyppes tradisjonelt i vin santo når de skal spises. Men de smaker også godt til en kopp kaffe.

Tips

Ved Ponte Vecchio i Firenze

Biscotti di prato

James og Adam Price dypper biscotti di Prato i vin santo.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR