Slik gjør du
Bland mel, sukker, salt, bakepulver og til slutt de malte mandlene. Tilsett eggene og revet sitronskall. Elt deigen sammen, det tar litt tid. Hvis det er vanskelig å få deigen til å henge sammen tilsetter du litt mer sammenpisket egg. Det kommer an på eggenes størrelse.
Del deigen i to og rull hver del til en pølse som legges på bakepapir på en stekeplate. Klapp pølsene litt flate og pensle dem med pisket egg.
Stek dem ved 180 °C i ca. 20 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøles litt.
Skjær skrå skiver på et par cm bredde. Legg de små, avlange skivene på stekeplaten og stek dem i 15 minutter. Snu dem ved halvgått tid.
Biscotti di Prato dyppes tradisjonelt i vin santo når de skal spises. Men de smaker også godt til en kopp kaffe.
Tips
Ved Ponte Vecchio i Firenze
James og Adam Price dypper biscotti di Prato i vin santo.
Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DRKilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR