Laster innhold, vennligst vent..
Biscotti di Prato

Sprø småkaker med mandler og sitron.

Foto: Fra TV-serien Munter mat - på tur / DR

Biscotti di Prato

I Italia kalles de både biscotti di Prato og cantuccini. De stekes to ganger. Først som en pølse og så skåret opp i skiver. Dermed blir de sprø og tørre. Det er godt å dyppe biscotti i kaffe, te eller vin når de skal spises.

Slik gjør du

Bland mel, sukker, salt og bakepulver. Tilsett eggene, mandlene og revet sitronskall. Elt deigen sammen. Del deigen i to og rull hver del til en pølse som legges på bakepapir på en stekeplate. Klapp pølsene litt flate og pensle dem med pisket egg.

Stek dem ved 180 °C i ca. 20 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøles litt.

Skjær skrå skiver på et par cm bredde. Legg de små, avlange skivene på stekeplaten og stek dem i 15 minutter. Snu dem ved halvgått tid.

Biscotti di Prato dyppes tradisjonelt i vin santo når de skal spises. Men de smaker også godt til en kopp kaffe.

Tips

Ved Ponte Vecchio i Firenze

Biscotti di prato

James og Adam Price dypper biscotti di Prato i vin santo.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR