Laster innhold, vennligst vent..
Toskansk grønnsaksuppe med bønner og brød

Suppe fra Toscana-regionen i Italia, med bønner, grønnkål, plommetomater, brødterninger og pølse.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Toskansk grønnsaksuppe med bønner og brød

Gino D'Acampo viser oss den klassiske toskanske suppen ribollita. Ribollita betyr kokt om igjen, tradisjonelt ble den laget i store porsjoner og varmet opp neste dag. Et måltid i seg selv, særlig hvis du tilsetter pølser. Men det er ikke nødvendig.

Slik gjør du

Hvis du skal ha med pølser begynner du med å varme opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor gryte. Tilsett pølsene og stek i 12–15 minutter, snu dem ofte og stek til de har fått farge og er gjennomstekte. Sett dem til side og la dem bli avkjølte.

Rens og skjær opp rødløk, hvitløk, gulrøtter, selleri og potet. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i gryten på medium varme. Tilsett grønnsakene. Mal fennikelfrøene i en morter, ha dem i gryten sammen med laurbærblad og chiliflak. Sett på lokken med en liten glipe, og kok på svak varme i 15- 20 minutter. Grønnsakene skal bli møre, men ikke få farge. Rør innimellom.

Skjær de friske plommetomatene i terninger. Ha dem i gryten sammen med bokstomatene. Sett opp varmen og la alt småkoke. Ha brødterningene i en bolle, hell over 2 dl av kraften og la brødet suge opp kraften, det tar omtrent to minutter.

Tilsett bønner og resten av kraften i gryten, og la det koke opp. Rør inn finhakket grønnkål og brødterningene. La det småkoke i cirka 30 minutter.

Smak til med salt og pepper, tilsett extra virgin olivenolje. Dersom du vil ha med pølser, skjærer du dem opp og har dem i gryta. Varm opp og server.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV