Laster innhold, vennligst vent..
Tortilla, tacolefse

Du trenger bare hvetemel, salt, bakepulver, olje og vann for å lage din egen tortilla.

Foto: Morten Ellingsen

Tortilla av hvetemel

Tortilla er lett å lage, og forandrer tacomiddagen fra rutine til rein magi, mener mannen bak oppskriften på hjemmebakt tacolefse.

Slik gjør du

Oppskriften er opprinnelig publisert på matbloggen nammis.no.

Bland det tørre i en bakebolle.

Tilsett vann og olje, og elt godt til deigen er jevn og fin. Minst ti minutter. Poenget med å elte så lenge, er å strekke fibrene i melet. Da tåler deigen å bli kjevlet ut ganske tynt uten å revne.

La deigen hvile i 15 minutter.

Del deigen opp i åtte like deler (bruk kjøkkenvekt).

Ha litt mel på kjøkkenbenken, og kjevle ut deigklumpene i tynne, flate pannekaker på størrelse med bunnen i stekepannen du skal steke dem i. De skal være ganske tynne. Tynne! Den første tortillaen kan være litt vanskelig å få til, men ikke mist tålmodigheten, du får teknikken inn ganske fort. Dersom deigen fester seg til kjøkkenbenken, må du tilsette litt mer mel.

Varm opp en stekepannen til den er god og varm.

Tørk av eventuelt mel fra overflaten av den ustekte tortillaen og legg den i stekepannen i ett minutt. Ikke noe olje i pannen!

Etter et minutt skal tortillaen begynne å få litt brune flekker under, og bobler på toppen. Da snur du den, og steker i 30 sekunder til. Juster varmen opp eller ned, dersom tortillaen blir for mye eller lite stekt. Husk å gi stekepannen ett minutt eller to for å justere seg til den nye temperaturen før du steker neste. Hvis du skal steke mange tortillaer, ville jeg brukt to stekepanner. Stekepannen skal helst være tørr og ren for hver tortilla, så tørk bort tortillarester og mel etter hvert.

Ferdigstekte tortillaer lagres i en bunke mens du steker resten, enten innpakket i et kjøkkenhåndkle, eller mellom to middagsfat (som med pannekaker).

Tips

Tortillaene er aller best når de er nystekte, men de holder seg veldig godt utover dagen. Dersom du lagrer dem i en lufttett boks er de gode dagen etter også, hvis de blir varmet forsiktig i mikroen. Jeg har ikke prøvd selv, men ryktene er at disse tortillaene også er gode etter de har vært fryst.

Kilde: Morten Ellingsen / nammis.no