Tiramisu med mandler og kirsebærkompott

Italiensk kake med fingerkjeks, mascarponekrem og kakaodryss.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Tiramisu med mandler og kirsebærkompott

Tiramisu lager du best i en firkantet form, siden bunnen består av fingerkjeks. Gino D'Acampos kake med kaffesmak serveres med kirsebærkompott.

Slik gjør du

Tiramisu

Hell kaffen i en stor bolle og tilsett 100 milliliter Amaretto.

Skill eggene. Pisk kremen til myke topper. Pisk eggehvitene stive, bruk elektrisk visp.

Pisk eggeplommene med 6 spiseskjeer sukker. Pisk for hånd til eggedosisen er blitt lys, tykk og har doblet volumet. Pisk mascarponen forsiktig inn i eggedosisen.

Fortsett med å vende inn den myke kremen. Til slutt blander du inn en tredel av eggehvitene, før du vender inn resten til alt er godt blandet. Sett blandingen til side.

Dypp en og en savoiardikjeks i blandingen av kaffe og Amaretto i to sekunder. Ikke mer. Legg kjeksene med sukkersiden opp i bunnen av formen. 2 rader med 8 kjeks i hver i bunnen av formen.

Legg halvparten av mascarponekremen over kjeksene i et jevnt lag. Legg over et nytt lag kjeks, og fortsett med resten av mascarponekremen. Legg over plastfolie og sett kaken i kjøleskapet i minst fire timer. Det går fint å sette kaken i kjøleskapet over natten, hvis du vil lage den en dag i forveien.

Kirsebærkompott

Ha kirsebær i en liten gryte, tilsett Amaretto og sukker. Kok opp, la det koke i ett minutt. Avkjøl.

Når kaken er avkjølt fjernes plastfolien. Dryss over et tykt lag kakaopulver og mandelflak.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV