Tiramisu med friske bær og pasjonsfrukt

Når kakebunnen består av fingerkjeks tar det ikke lang tid før du kan servere tiramisu med friske bær.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Tiramisu med friske bær og pasjonsfrukt

Tareq Tylors mascarponekrem lages uten kremfløte. Han bruker pisket eggehvite for å få den luftig. Fingerkjeks, mascarponekrem, sukkerlake med pasjonsfrukt og sitrus toppes med det du har av friske bær.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Begynn med sukkerlaken. Kok opp vannet med alle ingrediensene og ta til og med skallet fra pasjonsfruktene med. La alt koke i ca. 5 minutter og la det så stå og avkjøles.

Mascarponekrem

Begynn med å skille eggplommer og -hvite. Visp eggeplommene med 3 ss sukker til de er lyse og luftige. Hell i mascarponen og visp til en tykk og jevn røre. Visp hvitene til et hardt skum og tilsett 1 ss sukker og visp til en lett marengs. Vend hvitene forsiktig inn i mascarponekremen med en stor skje eller slikkepott.

Tiramisu med friske bær

Ta fram et fint serveringsfat og legg 9 savoiardikjeks ut på fatet. Hell litt av sukkerlaken over kjeksene, så de blir saftige. Legg på mascarponekrem og et lag friske bær. Legg på et nytt lag savoiardikjeks, hell på sukkerlake og fortsett med mascarponekrem og friske bær på toppen.

Server!

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT