Hopp til innhold

Ti gule, søte og syrlige desserter

Få, om noen, kokebøker er sortert etter farge. Derfor gjør vi dessertjakten til påske enklere: Her er ti gule oppskrifter!

Appelsin- og marsipandessert

Fileter av appelsin, tynne skiver marsipan og krydderlake med vaniljestang og stjerneanis til dessert. Enklere kan det nesten ikke bli.

Foto: Miriam Workinn / NRK

Sitronpai med kjeksbunn og marengs

Sitronpai med kjeksbunn og marengs
Foto: Lise Finckenhagen

(Sitronpaien fra Lise Finckenhagen er for øvrig hel form-versjonen av sitronpai i porsjonsglass med marengs på toppen).

Crema Catalana

Crema Catalana
Foto: Joakim Skavern / NRK

Lemon curd

Lemon curd
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Citron-kage à la 1814

Citron-kage à la 1814
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Tynne pannekaker med appelsin

Tynne pannekaker med appelsin
Foto: Joakim Skavern / NRK

Hjemmelaget klementingelé med vaniljesaus

Klemetingelé
Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Peppergrillet ananas

Peppergrillet ananas
Foto: Martine Skaugerum / NRK

Napoleonskake

Napoleonskake
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Trio pannacotta

Trio panna cotta
Foto: Espen Hobbesland / NRK

Kokospannekaker med tropisk frukt

Kokospannekaker med tropisk frukt
Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE