Klemetingelé

Mats Paulsen lagde gelé av klementiner da han besøkte Brønsj' radiostudio i desember 2014.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Hjemmelaget klementingelé med vaniljesaus

Det går an å gjøre mer med klementinene enn bare skrelle og spise dem. Mats Paulsen bruker dem i gelé.

Slik gjør du

Klementingelé

Press ut saften av klementinene gjennom en juicepresse. Legg gelatinplatene bløt i ti minutter.

Varm opp halvparten av juicen og tilsett gelatin. Ha så i resten av juicen, og hell i glass eller form.

Vaniljesaus

Varm opp fløte, melk, en tredel av sukkeret sammen med vanilje, stjerneanis, kanel og kardemomme. La det trekke i ti minutter.

Visp sammen eggeplommene og resten av sukkeret, og hell over den varme melkeblandingen mens du rører godt. Sett det hele tilbake på varmen, og varm forsiktig opp.

Tips

Smak på klementinene. Mangler de sødme, tilsett litt sukker. Mangler de syre, tilsett litt sitron.

Vaniljesausen har ekstra smak av stjerneanis, kanel og kardemomme. Det er fordi denne oppskriften første gang ble presentert like før jul. Det er lov å droppe disse julete smakene.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj på NRK P1