Slik gjør du
Pannekaker
Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren, røren skal bli glatt og klumpfri. Selv pleier jeg å kjøre alt sammen i en hurtigmikser. La røren hvile en halv times tid før du steker tynne og fine pannekaker.
Fyll
Smør pannekakene med et tynt lag appelsinmarmelade og vaniljekrem. Brett de fylte pannekakene pent sammen.
Saus
Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten panne eller kasserolle.
Tilsett appelsinjuice og sitronsaft. La det koke inn til nesten halv mengde og pisk inn smøret.
Skjær av skallet på appelsinene og skjær appelsinen i tynne skiver. Varm skivene i sausen.
Server de fylte pannekakene med den varme sausen og pynt med mynteblader.
Tips
Tilsett 2 ss valmuefrø i pannekakerøren. Hvis du på forhånd «rister» valmuefrøene i en tørr varm stekepanne vil frøene få en mer nøtteaktig smak.