Tynne pannekaker med appelsin

Røde appelsiner gir flott farge til retten, men du kan selvfølgelig bruke vanlige appelsiner.

Foto: Joakim Skavern / NRK

Tynne pannekaker med appelsin

Lise Finckenhagen serverer dessertpannekaker med appelsinfyll og appelsinsaus.

Slik gjør du

Pannekaker

Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøren, røren skal bli glatt og klumpfri. Selv pleier jeg å kjøre alt sammen i en hurtigmikser. La røren hvile en halv times tid før du steker tynne og fine pannekaker.

Fyll

Smør pannekakene med et tynt lag appelsinmarmelade og vaniljekrem. Brett de fylte pannekakene pent sammen.

Saus

Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten panne eller kasserolle.
Tilsett appelsinjuice og sitronsaft. La det koke inn til nesten halv mengde og pisk inn smøret.
Skjær av skallet på appelsinene og skjær appelsinen i tynne skiver. Varm skivene i sausen.
Server de fylte pannekakene med den varme sausen og pynt med mynteblader.

Tips

Tilsett 2 ss valmuefrø i pannekakerøren. Hvis du på forhånd «rister» valmuefrøene i en tørr varm stekepanne vil frøene få en mer nøtteaktig smak.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+