Lemon curd

Lemon curd smaker friskt av sitron, og holder seg på glass i minst to uker.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Lemon curd

Lemon curd – en slags eggekrem med sitron – brukes som pålegg på scones eller brødskiver. Du kan også fylle den i kake, eller den kan få sette en spiss på desserten.

Slik gjør du

Vask sitronene godt.

Riv skallet fra alle sitronene. Bare det gule skal med – det hvite gir bitter smak. Press saften fra to av sitronene, og ha den i en gryte. Tilsett smør og sukker, og la det koke opp.

Sil vekk sitronskallet. Løs opp maisstivelsen i saften fra den tredje sitronen, og bland det i gryten. Visp eggene, og rør også dem inn. La det koke opp igjen og rør til kremen tykner. La kremen avkjøles.

Lemon curd has i glass med lokk. Den kan oppbevares i kjøleskap, og er holdbar i mellom to og tre uker.

Lemon curd serveres gjerne til engelsk afternoon tea, som har aner fra 1600-tallet, da England var en stormakt og hadde kolonier. Ettermiddagsteen er et lett måltid som serveres mellom klokka 15 og 17.

Kilde: Hygge i Strömsö/YLE