Ølsylta løktrio Lune blingsar og smørbrød treng sylta løk. Denne inneheld tre ulike løksortar og blir sylta med øl. Derfor ekstra god.
Plukk og sylt sopp, bær og grønsaker Nå er tida for saft og syltetøy. Og du må også dyrke den herlege kjensla av å bruke alt. Sylt det du har, og lag nydeleg tilbehøyr til både middag og salatar. Av Ingvill Bjorland
Soppmesterens syltede sopp Nå som skogen bugner av sopp, plukker du gjerne med deg mer enn du trenger til et soppmåltid. Prøv sylting. Sopp som er nedlagt i eddiklake passer utmerket som tilbehør til gryter og gratenger når man vil ha et tilbehør med litt sting.
Mat som kan oppbevares lenge Det er kjekt å ha litt mat på lager som tåler å ligge en stund. Her er fem forslag som du kan lage selv. Av Kristin Eriksen
Syltet polkabete og jordskokk Syltede grønnsaker er perfekt tilskudd til salat, grillmat eller sandwich. Du kan sylte bortimot alt du kan tenke deg. Richard Nystads favoritt er rotgrønnsaker i tynne skiver med eller uten rødløk. I denne oppskriften bruker han jordskokk og polkabete.
Syltede gulrøtter med brød og tagetesmajones Syltede gulrøtter høres kanskje vanskelig ut. Men når du har klart å sterilisere glasskrukkene, går resten som en dans. Resultatet blir en smakseksplosjon med sitrustoner.
Syltet knutekål Knutekål er en grønnsak som vi kanskje har glemt å bruke. Reneé Fagerhøi skjærer den i tynne skiver og serverer knutekål syltet til suppe, kjøtt, skalldyr og vegetarmat.
Sylta grønnsaker – pickles Grønnsaker i eddiklake holder seg lenge på glass, og er godt middagstilbehør eller spennende i salaten. Og du bestemmer akkurat hva du vil sylte ned.
Syltede rødbeter Søtsure rødbeter med laurbærblad og allehånde passer som tilbehør til det meste. Ikke bare til biff og pytt i panne, men også på hamburgere.