Hopp til innhold

Mat som kan oppbevares lenge

Det er kjekt å ha litt mat på lager som tåler å ligge en stund. Her er fem forslag som du kan lage selv.

Tørkede tomater i olje

Tomater som er tørket i ovnen og lagt i olje.

Foto: Kristin Eriksen / NRK

Sprø frokost

Lag din egen frokostblanding så blir den akkurat som du vil ha den. Frokostblanding kan spises hele døgnet.

Grønnsaker på glass

Kimchi er Koreas nasjonalrett. Det er grønnsaker som konserveres ved hjelp av en gjæringsprosess. De oppbevares på glass og passer godt som tilbehør.

Salsa til alt

Fredags- eller onsdagstaco, nachos og tortilla, som dipp til potetgull - salsa passer til det meste.

Lett å bli hekta på

Et lite lager med hjemmelagde sprø knekkebrød er ikke dumt å sikre seg.

Tomater kan nesten vare evig

Dersom du tørker tomatene i ovnen og oppbevarer dem i olje, har du fantastisk tilbehør til kjøtt, fisk eller tapas.