Stekt lettgravet laks med rømme, rødløk, dill og sennep

Rømme, laks, rødløk og dill venter bare på at knekkebrødet skal på plass i glasset.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Stekt lettgravet laks med rømme, rødløk, dill, sennep og knekkebrød

Tareq Taylor serverte hovedretten i glass når han inviterer til fest. Han sukkersalter laksen før den blir stekt i pannen. Rømmen blir tykk og kremet av å henge i kaffefilter en halv time. Alt toppes med rødløk, dill og et lite knekkebrød.

Slik gjør du

Bland sammen sukker og salt og gni det inn i laksen. La laksen ligge i 20 minutter i romtemperatur, så gravingsprosessen kommer i gang. Tørk eller skrap sukkeret og saltet av laksen og stek den i en varm, tørr panne på alle sider. Legg laksen på en tallerken og la den avkjøles før du deler den opp med fingrene.

Ha rømmen i et kaffefilter og la væsken renne av i cirka 30 minutter.

Skrell og finhakk rødløken. Bland den med finhakket dill.

Legg lagvis laks og rømme i små glass, ha grov sennep, rødløk og et lite knekkebrød på toppen.

Tips

Dette er hovedretten i Tareqs midtsommermeny.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT