Sprø vårruller
Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Sprø vårruller

Vårruller skal være små og sprø og fylt med noe bløtt, noe sprøtt og noe sterkt, mener Anne Hjernøe.

Slik gjør du

Finhakket vårløk, ingefær, galangarot, chili, sitrongress og limeblader stekes godt i litt olje i en stor panne. Så tilsettes finrevet gulrot og reker som er renset og skåret i små biter. La det steke et minutts tid. Smak til.

Pisk egget sammen i en skål. Legg vårrulldeigen, et lag om gangen, på et skjærebrett med et hjørne pekende ned mot deg selv. Legg ca. 2 spiseskjeer av fyllet i en liten pølse 2-3 cm fra hjørnet. Rull til fyllet er dekket av deig hele veien rundt. Pensle snippene i sidene og hjørnet som peker fra deg med egg. Brett snippene inn over fyllet og rull vårrullen ferdig. Pass på at deigen som venter på å bli brukt er dekket til så den ikke tørker ut.

Vårrullene frityrstekes i varm peanøttolje, til de er knasende gylne og sprø. La dem dryppe av et minutts tid på fettsugende papir før de serveres. Hvis du friterer for mange ruller om gangen blir oljen avkjølt, og rullene blir ikke så sprø. Pass på at oljen er god og varm hele tiden.

Tips

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR