Spaghetti alla chitarra

Gino serverer en enkel pastarett fra Sør-Italia.

Foto: Matt Russell / ITV

Spagetti alla chitarra

Så enkelt og så godt. Du koker fort sammen en saus med tomater og chili. Hvis du ikke får tak i spagetti alla chitarra kan du bruke en vanlig god spagetti.

Slik gjør du

Ha hvitløken i en stor kald stekepanne. Tilsett oljen og sett pannen på middels varme. Så snart hvitløken begynner å bli gyllen tilsettes chiliflakene. Ha oppi tomatene og kok i et par minutter til de begynner å bli myke. Rør hele tiden. Smak til med litt salt.

Øk varmen og hell oppi hvitvinen. Kok et par minutter til vinen har kokt inn. Reduser varmen og la det putre forsiktig i 4–5 minutter.

Kok pastaen i en stor kasserolle med kokende, saltet vann til den er «al dente». Øs opp spagettien med en spagettiklype eller skje og ha den direkte over i sausen. Den skal ikke renne av seg.

Ha i rucolaen og drypp litt olje over og bland alt sammen.

Server straks.

Tips

Spaghetti alla chitarra er en pasta som er typisk for Abruzzo-regionen i Italia. Den har et firkantet tverrsnitt, og er omtrent 2-3 mm tykk. Navnet chitarra, som betyr gitar, kommer fra verktøyet som brukes for å lage spagettien.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV