Snysk

Snysk serveres med stekt flesk.

Foto: Fra TV-serien Munter mat / DR

Snysk, grønnsakstuing med stekt flesk

Snysk er en rett fra Sønderjylland med erter, poteter, gulrøtter og grønne bønner. Brødrene Price lager dansk tradisjonsmat.

Slik gjør du

Snysken blir selvfølgelig best hvis den lages av friske sommergrønnsaker.

Gulrøtter, poteter og bønner kokes sammen i lettsaltet vann. Vannet skal så vidt dekke grønnsakene. Etter 10-12 minutter tilsettes ertene og tre desiliter helmelk. La det koke rolig i fem minutter til.

Imens lages en smørbolle av smør og mel. Smørbollen has i gryten, og det røres grundig i noen minutter til retten blir jevnet. Smak til med salt og pepper.

Dryss over rikelig med hakket persille. Server snysk med skiver av sprøstekt flesk.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR