Gulrotdrikk med rognebær og epler fra matprogrammet «Smaken av Danmark», som tidligere er sendt på NRK.
Foto: Tellus Works Television ASDen røde fargen gjør at de ser fristende ut der de henger på trær over hele landet, men om du har forsøkt å spise et, har du nok tenkt at det ikke stemmer.
Men hvis du gir dem riktig behandling, og blander dem med andre råvarer, fortrenges det sure og bitre akkurat så mye at de kan sette en uventa spiss på måltidet ditt.
Husk imidlertid at i flere av oppskriftene anbefales det at bæra har vært frosne før du lager noe av dem. Dette skal få fram sukkeret.
NRK Mat har tre forslag til hva du kan lage.
- OPPSKRIFT: Rognebærgelé
- OPPSKRIFT: Rognebærsaft
- OPPSKRIFT: Gulrotdrikk med rognebær og epler
Sistnevnte blei lagd i matprogrammet «Smaken av Danmark», som begynte å gå på NRK i 2010.
UT.no har flere artikler om og oppskrifter på mat lagd av og i naturen. Der finner du også en marmelade av rogn og gulrot – smakssatt med mynte.
- LES OGSÅ: Dette visste du ikke om rognebær
NRK Sørlandet har dessuten flere oppskrifter med rognebær. Der finner du rognebærgelé med konjakk, rognebærsyltetøy med kanel og vanilje, eplemos med rognebær og rognebærlikør.
Har du et godt tips til noe en kan lage av rognebær? Send oppskrift og bilde til mat@nrk.no, så skal vi dele den med andre matinteresserte!