Sild på isblokk

Potetene skal ikke på isblokken. De skal serveres varme. Her er de tatt med bare for pynt.

Foto: Tellus Works Television AS

Sild på isblokk

Bruk en brødform og lag en stor isklump. Da blir det sild «on the rocks». Silden skal serveres iskald med varme poteter ved siden av. Claus Meyer forteller at oppskriften har han fra sin mor og mormor.

Slik gjør du

Fyll vann i en form en dag i forveien og frys vannet til en isblokk.

Poteter vaskes og has i en gryte med vann og salt. Kok potetene i 10 minutter. La potetene trekke i det varme vannet til de skal serveres. Hell av vannet og ha i litt akevitt. Når potetene er varme vil smaken trekke inn i potetene og alkoholen vil fordampe.

Ta silden ut av laken og la den dryppe av på tørkepapir. Legg silden på isblokken.

Legg varme poteter på tallerkenen. Legg en klatt smør på toppen og dryss med hakket dill. Krydre potetene med litt havsalt og nykvernet pepper.

Server sild og poteter med brød og smør.

Tips

Nett-TV: Se Claus Meyer lage sild på isblokk

Kilde: TV-serien Smaken av Danmark med Claus Meyer