Saltimbocca

Saltimbocca

Saltimbocca. Denne italienske kjøttretten med kalvekjøtt kan også lages med svine- eller kyllingkjøtt, men da kan den ikke kalles saltimbocca, «salto i munnen».

Slik gjør du

Del kjøttet i ca 100 g store biter. Brett plastfolie rundt og bank dem flate med biffbanker/kjevle e.l. Legg en skive spekeskinke og et blad salvie på hver del, og stikk en tannpirker gjennom det hele, slik at delene sitter sammen.

Gni hvitløksfeddene i pannen og varm opp med litt olje. Legg den rene kjøttsiden ned til bruning, snu når den er gyllen, og brun salvie-/spekeskinkesiden til skinken er sprø. Ta kjøttet ut av pannen.

Ha vin og vann i pannen og reduser (kokes inn) til halv mengde. Visp inn smør og smak til med salt, pepper og sitron. Rund av med en liten ts sukker.

Tips

Serveres med en god salat, pasta eller stekte poteter.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset