Salat med halve vaktelegg, ansjos, sprøtt brød, poteter og dill på et rosa fat.

Gubbröra de luxe servert som en mettende salat med brunt smør.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Salat med ansjos, egg og dill

Kokken Paul Svensson bruker de samme ingrediensene som i svensk gubbröra, men han rører dem ikke sammen. Dette er oppskrift på salat med vaktelegg, ansjos og nøttaktig brunt smør.

Slik gjør du

Finhakk løk og rødløk. Kok den gule løken i litt brunt smør til den er myk.

Stek rugbrødskivene i ovnen på 150 grader til de er sprø, 8–10 minutter.

Kok opp vann og legg i vakteleggene. La det småkoke i 3 minutter. Skyll eggene i kaldt vann. Ta av skallet og del dem i to.

Kok potetene med dillstilkene og litt salt til de er møre. Hell av vannet. Skjær potetene i passe munnfuller og bland dem med den myke løken, finhakket rødløk og gressløk.

Salaten

Fordel poteter, egg og ansjos på en stor tallerken. Legg på rugbrødchips og grovhakket dill. Smak til med salt og pepper. Drypp over brunt smør.

Brunt smør

Smelt smøret på lav varme. Sett på mer varme mens du visper. Hell smøret over i en kald gryte når smøret ikke lenger freser og har fått en gyllenbrun farge.

Kilde: Paul Svensson i Tv-serien Hygge i Strömsö/YLE