Slik gjør du
Ha ricottaen i et rent kjøkkenhåndkle og legg i et dørslag. La det renne over natten.
Rør sammen ricotta, eggeplommer, parmesan, salt, pepper og muskatnøtt i en medium bolle. Tilsett melet. Bruk håndtaket til en tresleiv og bland deretter gradvis sammen. Kna deigen godt sammen med hendene mens du fortsatt har den i bollen.
Fortsett å kna på en lett melet arbeidsbenk. Del deigen i 4. Rull hvert stykke til en lang pølseform med hendene. Hver pølse skal være cirka 2,5 centimeter tykk. Bruk en skarp kniv til å skjære i 2,5 centimeters lengder. Strø litt mel over bitene. Trykk hver bit med en gaffel for å lage små spor på den ene siden. Legg gnocchiene på et lett melet brett eller kjøkkenhåndkle til de skal stekes.
Saus
Varm oljen i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett squash, paprika i små terninger og litt salt. Stek i cirka 7 minutter, rør av og til. Tilsett så hakket salvie og smør under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Ta kjelen av varmen og sett den til side.
Kok opp saltet vann i en stor gryte. Ha gnocchiene i det kokende vannet, og la det koke i 5 minutter. La de koke i ytterligere 2 minutter etter at gnocchiene begynnerr å flyte opp. Ta dem opp med en øse med hull i, og rør dem inn i sausen.
Sett stekepannen på varmen i 1 minutt, så er retten klar for servering. Tilsett litt pepper og dryss over parmesanen.
Tips