Røykte reker med aioli

Røykte reker får en litt gyllen farge og smaker best mens de ennå er lunkne.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Røykte reker med aioli

Anne Hjernøe røyker rekene i kulegrillen og serverer dem med aioli tilsatt røykt paprikapulver.

Slik gjør du

Dryss røykespon i bunnen av kulegrillen. Hell på litt olje og la røykesponet brenne til det er helt svart.

Legg rekene på grillristen og legg risten på grillen. Legg over lokket med lufteåpningen åpen og la rekene bli røykt i minimum 15 minutter.

Du kan selvfølgelig røyke reker på en annen måte. Har du en liten røykekasse, så bruker du den. Er du så heldig å ha en røykeovn er det selvfølgelig den du bruker.

Når rekene er lune og gylne er de ferdige. Spis dem gjerne så lunkne og nyrøykte som mulig, da smaker de best. Røykte reker kan kjøpes hos fiskehandleren, men lager man dem selv blir de enda bedre.

Spis rekene med en god aioli og nybakt brød.

Aioli med røykt paprika
Ha eggeplommene i en bolle og rør inn litt salt. Tilsett oljen i dråper mens du visper med en ballongvisp eller en håndmikser. Dess mer olje eggeplommene absorberer, jo mer olje kan du tilsette om gangen. Når majonesen er ferdig smakes den til med nypresset hvitløk og røykt paprikapulver.

Tips

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR