NRK Meny
Rask fiskesuppe

Fiskesuppe med laks, torsk, blåskjell og kongekrabbe.

Foto: Lars Erik Vesterdal

Rask fiskesuppe

Fiskesuppe med blåskjell, krabbe eller kreps, hvit og rød fisk lager du raskt med fløte og hvitvin. Oppskrift fra Lars Erik Vesterdal i Brønsj.

Slik gjør du

Vask blåskjellene og de skalldyrene du har tilgjengelig. Kutt løk og fennikel i terninger. Smelt smøret i en vid kjele og tilsett blåskjell, løk, fennikel og skalldyr. Kok dette i 3 minutter i vann eller hvitvin Tilsett fløte, kok opp og ta kjelen av platen. Legg i skiver av laks og terninger av torsk, samt fint strimlede gulrøtter.

Smak til suppen med sitron og litt salt og pepper. Dryss over karse til slutt.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1