Rask fiskesuppe

Fiskesuppe med laks, torsk, blåskjell og kongekrabbe.

Foto: Lars Erik Vesterdal

Rask fiskesuppe

Fiskesuppe med blåskjell, krabbe eller kreps, hvit og rød fisk lager du raskt med fløte og hvitvin. Oppskrift fra Lars Erik Vesterdal.

Slik gjør du

Vask blåskjellene og de skalldyrene du har tilgjengelig. Kutt løk og fennikel i terninger. Smelt smøret i en vid kjele og tilsett blåskjell, løk, fennikel og skalldyr. Kok dette i 3 minutter i vann eller hvitvin. Tilsett fløte, kok opp og ta kjelen av platen. Legg i skiver av laks og terninger av torsk, samt fint strimlede gulrøtter.

Smak til suppen med sitron og litt salt og pepper. Dryss over karse til slutt.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1