Ramenbuljong

Buljongen er vegansk, så alle kan spise dette.

Foto: SVT

Ramenbuljong

Dette er en smakfull umamibuljong som skal koke lenge. Når du har kokt buljongen går det raskt å slenge sammen en ramensuppe.

Slik gjør du

Skjær løk, purreløk, gulrot og hvitløk i grove biter og stek dem i olje til alt får farge.

Hell over resterende ingredienser, og la det koke i 2-3 timer. Sil av og press ut saften i grønnsakene. Bruk som buljong til ramen.

Ta i bruk buljongen med en gang, frys den, eller sett den kaldt til senere bruk.

Tips

Ramensuppe

Zeina Mourtada serverer bønnespirer, vårløk i tynne skiver, stekt sjampinjong i skiver, bløtkokt egg, koriander, kokte nudler og litt chili til sin ramensuppe.

Kilde: Zeina Mourtada i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT