Carbonara med poteter

Carbonara med fritert potetskall i stedet for bacon og med «spagetti» av poteter.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Potetcarbonara

Test en hverdagsklassiker i en helt ny tapning. Pastaen lager du av poteter, og baconet erstatter du med fritert potetskall. Smaksopplevelsen minner om originalen, men denne retten har større «wow»-faktor og gir et mindre klimaavtrykk.

Slik gjør du

Skrell potetene og forsøk å beholde skrellet helt.

Bruk en grønnsakskvern til å lage «spagetti» av potetene. Skyll i kaldt vann slik at stivelsen slipper litt.

Friter potetskallet i olje i en panne på middels varme. Når det begynner å bli gyllent, ha i revne blader av salvien og la dem få litt farge.

Løft opp potetskrellet og la det få renne av seg på litt kjøkkenpapir.

Blansjer potet-spagettien i kokende vann i 2-3 minutter og løft den over i en kasserolle.

Rør inn 4 eggeplommer og 2 dl fløte. Varm forsiktig opp til det begynner å bli kremet.

Avslutt med ost, salt og pepper, og topp det hele med en rå eggeplomme til hver, sprøtt potetskall og fritert salvie.

Tips

Grønnsakskvern

Grønnsakskvernen lager «spagetti» av poteter.

Foto: Carina Ahlskog / YLE
Fritert potetskall

Fritert potetskall og salvie.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE