Magnus Nilsson og Tina Nordström

Tina Nordström stekte porchetta til Magnus Nilsson på restaurant Fäviken.

Foto: Fra TV-serien Tinas julekjøkken / TV4

Porchetta med gratinerte poteter

Porchetta med aprikoser og ingefær serveres sammen med gratinerte poteter med allehånde. Svinerullen er et spennende og smaksrikt alternativ til juleskinken.

Slik gjør du

Porchetta
Sett ovnen på 230 °C.

Skjær slagsiden i to lag som henger sammen. Salte og pepre godt.

Skjær aprikosene i strimler og knus hvitløken med en kniv. Legg aprikosr, hvitløk, urter og ingefær utover slagsiden. Rull sammen og bind med hyssing.

Varm opp ovnen til 275 °C.

Gni inn rullen med olivenolje og salt . Skjær opp svoren og trykk inn hele kanelstenger. Legg rullen i en ildfast form midt i ovnen. Snu den så den får farge på alle kanter før du senker temperaturen til 140 °C. Hell på eplejuice og øs den over ca. to ganger i timen. Stekes i ca. 2,5 time.

Gratinerte poteter
Skjær potetene og nepene i tynne skiver. Gjerne med en mandolin eller tilsatsen til en mikser.

Skjær purren i fine strimler og fres den og allehånden i litt olje og smør. Hell på fløte og melk og la melkeblandingen koke opp. Ha i potetene og nepene. Salte godt, for potetene trenger mye salt. Det skal nesten smake litt oversaltet.

Kok potetene og nepene til de får en kremet konsistens. Vær nøye med å røre hele tiden, ikke gå fra komfyren.

Hell blandingen i en ildfast form og strø over osten. Stekes i ovnen på 180 °C. Stikk i gratengen for å sjekke at den er ferdig, det tar ca. 30-40 minutter.

Har du porchettaen i samme ovnen kan du gratinere potetene på samme temperatur, 140 °C.

Tips

Stekte eplebåter med litt smør, sukker og eddik smaker godt til.

Kilde: Tina Nordström i TV-serien Tinas julekjøkken/TV4