Slik gjør du
Porchetta
Sett ovnen på 230 °C.
Skjær slagsiden i to lag som henger sammen. Salte og pepre godt.
Skjær aprikosene i strimler og knus hvitløken med en kniv. Legg aprikosr, hvitløk, urter og ingefær utover slagsiden. Rull sammen og bind med hyssing.
Varm opp ovnen til 275 °C.
Gni inn rullen med olivenolje og salt . Skjær opp svoren og trykk inn hele kanelstenger. Legg rullen i en ildfast form midt i ovnen. Snu den så den får farge på alle kanter før du senker temperaturen til 140 °C. Hell på eplejuice og øs den over ca. to ganger i timen. Stekes i ca. 2,5 time.
Gratinerte poteter
Skjær potetene og nepene i tynne skiver. Gjerne med en mandolin eller tilsatsen til en mikser.
Skjær purren i fine strimler og fres den og allehånden i litt olje og smør. Hell på fløte og melk og la melkeblandingen koke opp. Ha i potetene og nepene. Salte godt, for potetene trenger mye salt. Det skal nesten smake litt oversaltet.
Kok potetene og nepene til de får en kremet konsistens. Vær nøye med å røre hele tiden, ikke gå fra komfyren.
Hell blandingen i en ildfast form og strø over osten. Stekes i ovnen på 180 °C. Stikk i gratengen for å sjekke at den er ferdig, det tar ca. 30-40 minutter.
Har du porchettaen i samme ovnen kan du gratinere potetene på samme temperatur, 140 °C.
Tips
Stekte eplebåter med litt smør, sukker og eddik smaker godt til.