Popcakes eller cake pops

En tørr sjokoladekake eller sjokolademuffins får nytt liv som popcake.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Popcakes eller cake pops

En liten kake på pinne, kan den kalles slikkepinnekake eller kjærlighetkake? I USA kalles de cake pops. Anne Hjernøe kaller dem popcakes. I alle fall er de lekre munnfuller med kake servert på pinne.

Slik gjør du

Sjokoladekaken brekkes i stykker og eltes godt sammen for hånd. Rør kremost med mye melis, gjerne like deler av hver. Elt alt godt sammen.

Elt sammen kakemassen og kremost/melis-massen til du har en jevn deig. Rull deigen til kuler og sett dem i fryseren eller i kjøleskapet til de er helt faste.

Sett kulene på pinne og dypp dem i sjokolade som er smeltet over vannbad. Pynt popcakesene med det du har i skuffene. Hakkede mandler, nøtter, kokosmasse, kandiserte fioler, sølv- og gullkuler eller mye mer.

Tips

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Anne lager mat i New York/DR