Bangers and mash, pølser med potetstappe og ølsaus

Ølsaus med smak av sterk sennep til bangers and mash, pølser og potetstappe.

Foto: Rolf T. Øygarden

Pølser med potetstappe og ølsaus

Bangers and mash er pølse og potetstappe for voksne! Denne pubklassikeren med gode pølser, kraftig ølsaus og kremet potetmos er skikkelig kosemat.

Slik gjør du

Potetstappe

Kok mandelpoteter uten salt til de er møre. Ha i smør og stamp potetene, spe med litt og litt fløte til fin konsistens. Smak til med salt og pepper til slutt. Sett lun frem til servering.

Ølsaus

Ha finhakket gulrot og løk i en stekepanne med litt smør. Stekt mykt.

Smelt smøret til nøttebrunt i en kjele, ha i melet og spe med kraft og kok opp. Ha i melk og øl og gjør nytt oppkok, da forsvinner også alkoholen i ølet. Smak til med tomatpuré, soyasaus og sennep. La sausen småkoke litt, og smak til med salt og pepper

Ta den ferdigstekte løken og gulroten oppi ølsausen og la de koke seg møre. Ha i finhakket persille i sausen helt til slutt.

Pølser

Lag noen snitt i pølsene og stek dem gylne i stekepanne på middels varme.

Servering

Anrett med potetmos, ølsaus med grønnsaker og ha pølsene på toppen. Server gjerne med ketsjup og sterk sennep.

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i «Sørlandssendinga»/NRK P1