Slik gjør du
Gjæren løses opp i 3 dl lunkent vann. Ha i begge typer mel, salt og olivenolje. Bland deigen sammen og tilsett mer vann om nødvendig.
Elt deigen godt i 10–15 minutter, til den føles glatt og elastisk. Sett deigen til heving i romtemperatur et par timer eller over natten i kjøleskap.
Når deigen er ferdig hevet, deles den i 3–4 deler og kjevles tynt ut som en pizza.
Fyll
Skjær løken i tynne skiver og stek den langsomt i olivenolje til den er gyllen og myk. Smak til med salt og pepper. Legg løken utover deigen, legg ansjosen i gittermønster på løken og plasser en oliven i hver rute.
Drypp over litt olivenolje og stek pissaladierene i varm ovn i ca. 8–10 minutter. Serveres varm eller lunken med et dryss av finhakket, frisk oregano.
Tips
Adam Price i TV-serien Munter mat har fått seg en portugisisk vedovn som han steker pissaladiere i. Du kan bake den i en vanlig ovn. Men Adam anbefaler at du kjøper en pizzastein og varmer den skikkelig opp så det blir glovarmt i ovnen.