Pastabånd med kyllingleversaus

Tagliarini med kyllingleversaus, hvite trøfler og reven parmesan.

Foto: Fra TV-serien To grådige italienere (Two Greedy Italians)

Pastabånd med kyllingleversaus

Tajarin con Fegatini kalles denne retten på italiensk. Tajarin er Piemonte-dialekt for tagliarini, tynne båndspagetti. Tajarin er knyttet til byen Alba hvor denne retten, med saus av kyllinglever, også er kjent som tajarin all'albese som toppes med den berømte, lokale, hvite trøffelen. Tajarin serveres med forskjellige sauser og en som er berømt for sin enkelhet er sugo di arrosto, fettet i pannen etter søndagssteken.

Slik gjør du

Saus

Rens kyllingleveren for hinner og skjær i små biter. Legg steinsoppen i vann i 20 minutter, hell av vannet og ta vare på det.

Smelt smøret i pannen, ha i løk skåret i terninger og stek i 5-7 minutter, til den begynner å bli gyllen.

Tilsett kyllinglever, rør rundt i det varme smøret og stek i 3-4 minutter. Ha i bløtlagt steinsopp, tomatpuré og marsala, rør sammen og smak til med salt og pepper. Hvis sausen blir for tykk tilsettes litt av vannet steinsoppen har ligget i.

Kok pastaen i lettsaltet kokende vann til den er al dente. Sil av vannet og bland med sausen.

Rør inn trøffelolje og ha nyrevet parmesan og trøffelskiver på hver porsjon.

Kilde: Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo i TV-serien «To grådige italienere» (Two Greedy Italians)