Sprøstekt panert sei med kokosris og mangosalat

Piff opp stekt sei med kokos og mango.

Foto: Rolf-Anders Vollan / «Det glade kjøkken»

Sprø, panert seifilet med kokosris og mangosalat

Stekt sei er tradisjonsmat. I denne oppskriften løftes fiskemiddagen noen hakk ved å servere den med kokosris og en fruktig mangosalat. Det kan fort hende at den tradisjonelle seibiffen blir byttet ut til fordel for denne oppskriften fremover.

Slik gjør du

Det er lurt å lage kokosris og mangosalat først. Begynn med risen.

Kokosris

Skrell og finhakk løken. Surr den i litt olje i en kjele til den er blank og myk.

Ha i kokosmelk, vann og salt, og kok opp.

Tilsett risen og la den koke på lav varme under lokk i cirka 20 minutter. Rør i risen et par ganger underveis.

Når det er 5 minutter igjen av tiden, skru av varmen og la risen stå til resten er klart.

Mangosalat

Skjær steinen ut av mangoen, fjern skallet og del mangoen i terninger.

Fjern kjernehuset fra eplet og del det i terninger. Behold gjerne skallet på om du ønsker.

Ha mangoen og eplet i en bolle, og skvis over saften fra en lime. Bland godt. Limen vil forhindre eplet fra å bli brunt.

Skjær opp vårløken i tynne ringer og skrell og riv ingefæren fint på et råkostjern. Bland med resten av salaten.

Panert sei

Del seifileten i serveringsstykker dersom den er stor. Krydre stykkene med salt og pepper, og vend dem i hvetemel. Visp sammen egg i en skål og mål opp panko i en annen.

Dypp fiskestykkene først i egget, deretter i pankoen. Gjenta for de andre fiskestykkene.

Stek fisken i litt smør i en varm stekepanne. To-tre minutter på hver side bør være tilstrekkelig, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er. Stek på forholdsvis høy varme, slik at fisken får en sprø skorpe.

Server nystekt sei med kokosris og mangosalat som tilbehør.

Kilde: Rolf-Anders Vollan «Det glade kjøkken»