Slik gjør du
Det er lurt å lage kokosris og mangosalat først. Begynn med risen.
Kokosris
Skrell og finhakk løken. Surr den i litt olje i en kjele til den er blank og myk.
Ha i kokosmelk, vann og salt, og kok opp.
Tilsett risen og la den koke på lav varme under lokk i cirka 20 minutter. Rør i risen et par ganger underveis.
Når det er 5 minutter igjen av tiden, skru av varmen og la risen stå til resten er klart.
Mangosalat
Skjær steinen ut av mangoen, fjern skallet og del mangoen i terninger.
Fjern kjernehuset fra eplet og del det i terninger. Behold gjerne skallet på om du ønsker.
Ha mangoen og eplet i en bolle, og skvis over saften fra en lime. Bland godt. Limen vil forhindre eplet fra å bli brunt.
Skjær opp vårløken i tynne ringer og skrell og riv ingefæren fint på et råkostjern. Bland med resten av salaten.
Panert sei
Del seifileten i serveringsstykker dersom den er stor. Krydre stykkene med salt og pepper, og vend dem i hvetemel. Visp sammen egg i en skål og mål opp panko i en annen.
Dypp fiskestykkene først i egget, deretter i pankoen. Gjenta for de andre fiskestykkene.
Stek fisken i litt smør i en varm stekepanne. To-tre minutter på hver side bør være tilstrekkelig, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er. Stek på forholdsvis høy varme, slik at fisken får en sprø skorpe.
Server nystekt sei med kokosris og mangosalat som tilbehør.