Laster innhold, vennligst vent..
Panert kylling med tomat- og olivensaus

Parmesanpanert kylling med aspargesbønner og en saus med tomater og oliven. Det hele toppes med noen tynne skiver parmesan.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Panert kylling med tomat- og olivensaus

Vi blir med TV-kokken Gino D'Acampo tilbake til barndommen. Da laget hans tante Clara denne retten med sprø panert kylling og krydret tomat- og olivensaus.

Slik gjør du

Sausen skal tilberedes først. Varm oljen i en middels stor gryte over middels varme. Ha i hvitløken skåret i tynne skiver. Så fort det begynner å surre tilsettes chiliflakene. Stek i 1 minutt mens du rører hele tiden. Ha i tomater og oliven og kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 20 minutter, uten lokk. Rør innimellom. Smak til med salt og sett til side.

Legg melet på en stor tallerken. Pisk eggene i en stor bolle og smak til med salt. Bland revet parmesan og brødsmuler, og ha på et fat.

Del kyllingfiletene med en kniv, slik at filetene blir tynnere, men ikke deler seg. Plasser kyllingbrystene mellom to lag plastfolie. Slå på kyllingen med et kjevle til den er omtrent 1 centimeter tykk. Du kan også bruke kjøtthammer eller en tung panne.

Dypp hvert kyllingbryst i melet, deretter eggene, og til slutt brødsmuleblandingen. Forsikre deg om at hvert bryst har et jevnt dekke og press brødsmulene godt inn i egget, slik at de fester seg.

Varm oljen i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett kyllingen og stek i 4-5 minutter på hver side. La filetene tørke på et kjøkkenpapir. Hold dem varme.

I mellomtiden kokes aspargesbønnene i vann i 2-3 minutter. Sil av vannet og ha bønnene over i en stor skål. Dryss over olje, eddik og krydder mens bønnene fortsatt er varme.

Varm opp sausen på svak varme til den er gjennomvarm. Del sausen på 4 tallerkener, og legg deretter kyllingbryst på sausen. Høvle over noen tynne flak med parmesan. Server bønnene ved siden av.

Tips

Gino lager et rutete mønster i kyllingen, ved hjelp av baksiden på knivbladet. Dette gjør han for å unngå at kyllingen krøller seg i panna.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-programmet «Ginos italienske fristelser»