Ostekake med røykeost

Dette ser ut som en søt kake, men det er det ikke. Røykeost, salt pepper, reddiker og gressløk gir en pikant smak.

Foto: Fra TV-serien Munter mat - egnsretter / DR

Ostekake med røykeost

Når brødrene Price har lært å lage røykeost bruker de osten i sin egen oppfinnelse: Ostekake med røykeost. Dette er en osterett, ikke en dessert.

Slik gjør du

Legg gelatinen i lunkent vann. Bland røykeosten med kremosten. Smelt gelatinen over svak varme i sitronsaften. Pisk fløten til myk krem. Pisk litt av ostemassen i den smeltede gelatinen. Bland så inn resten av ostemassen. Vend kremen forsiktig inn. La det være igjen to-tre spiseskjeer krem, den skal brukes senere. Smakt til massen med salt og pepper, eventuelt litt sukker.

Knus digestive-kjeksen, og bland den med smeltet smør. Press massen ned i en springform (cirka 20 centimeter i diameter). Legg på halvparten av ostemassen, og glatt den jevnt ut. Knus rugkjeksen, og dryss et lag over ostemassen. Ha på resten av ostemassen og glatt den ut. Sett kaken i kjøleskapet et par timer, til den har stivnet.

Dekk kaken med hakkede reddiker. Ta kaken ut av formen, og stryk siden med resten av kremen. Finhakk gressløken, og dekk kakens sider med den.

Tips

Røykeosten som brukes i denne oppskriften er laget av Else Hansen på Fyn.

*Oppskrift: Røykeost fra Fyn

Kilde: Fra TV-serien Munter mat - egnsretter/DR