Ørret med asiatiske smaker

Fargesprakende og sunt. Lise Finckenhagen serverer rød fisk med inspirasjon fra Asia.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Ørret med asiatiske smaker

Lise Finckenhagen lager fisken med paprika, gulrot og brokkoli, men du kan godt bruke asparges, bønner, blomkål, squash, sukkererter og sopp i stedet.

Slik gjør du

Del fisken i fire like store stykker. Krydre lett med salt, og legg stykkene over i en smurt ildfast form eller liten langpanne.

Rør sammen hvitløk, ingefær, sitrongress, chili, søt soya, lime (saft og skall), sesamolje og sesamfrø. Legg en skje saus på hvert fiskestykke. Spar litt saus til grønnsakene.

Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter eller strimler.

Bak fisken ved 180 grader i cirka 8 minutter.

Stek grønnsakene raskt over høy varme, bruk gjerne en wok. Tilsett nudlene og resten av sausen. Anrett og pynt med litt finsnittet chili og frisk koriander.

Tips

Andre grønnsaker som for eksempel asparges, aspargesbønner, blomkål, squash, sukkererter og sopp kan også brukes.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen»/NRK P1+