Torsk med tomat- og basilikumsaus

Stekt skrei, potetmos, tomat, basilikum og sprøstekt spekeskinke.

Foto: Rubicon / NRK

Torsk med tomat og basilikum

Torsk lages med cherrytomater, hvitløk og basilikum. Familien Johnsen fra Tromsø serverer fisken med potetmos.

Slik gjør du

Potetmos

Skrell og skjær potetene i fire, kok dem møre og mos dem. Ha i fløte og smør like før servering.

Torsk med tomat og basilikum

Del cherrytomatene i to og finhakk hvitløken. Varm en stekepanne med olivenolje og tilsett tomater og hvitløk. senk varmen og la tomatene surre i oljen i cirka 10 minutter, til de er bløte.

Ha fiskebuljong og vin i pannen og kok opp. Hakk basilikum, og bland inn sammen med sitronsaft og revet sitronskall. Smak til med sukker, salt og pepper.

Del torskefileten i fire like store biter, og krydre stykkene med salt og pepper på begge sider. Stek torsken i smør i egen panne, da blir skinnet sprøtt og godt.

Server stekt torsk med potetmos, tomat, basilikum og sprø spekeskinke.

Sprø spekeskinke

Småhakk spekeskinken og sprøstek den i ovnen på 200 grader i noen minutter. Strø over sprø spekeskinke rett før servering.

Tips

  • Chorizo er også godt til skreien. Bruk samme fremgangsmåte som spekeskinken.

Kilde: Familien Johnsen i TV-serien «Familiekokkene»/NRK