Slik gjør du
Potetmos
Skrell og skjær potetene i fire, kok dem møre og mos dem. Ha i fløte og smør like før servering.
Torsk med tomat og basilikum
Del cherrytomatene i to og finhakk hvitløken. Varm en stekepanne med olivenolje og tilsett tomater og hvitløk. senk varmen og la tomatene surre i oljen i cirka 10 minutter, til de er bløte.
Ha fiskebuljong og vin i pannen og kok opp. Hakk basilikum, og bland inn sammen med sitronsaft og revet sitronskall. Smak til med sukker, salt og pepper.
Del torskefileten i fire like store biter, og krydre stykkene med salt og pepper på begge sider. Stek torsken i smør i egen panne, da blir skinnet sprøtt og godt.
Server stekt torsk med potetmos, tomat, basilikum og sprø spekeskinke.
Sprø spekeskinke
Småhakk spekeskinken og sprøstek den i ovnen på 200 grader i noen minutter. Strø over sprø spekeskinke rett før servering.
Tips
- Chorizo er også godt til skreien. Bruk samme fremgangsmåte som spekeskinken.