Denne retten er inspirert av kikertgrytene du finner i Marokko, og er en såkalt one-pot. Alt kokes i en bålpanne eller kasserolle på bålet eller på komfyren. Brødet kan stekes på pinne, eller i panna.
Vegansk og glutenfri middag med rødbeteburger, tabouleh med quinoa og sitronbakte poteter. Rockekokk Richard Nystad lager syrnet soyafløte som topper burgeren.
Sunne, glutenfrie kjeks med quinoa, sesamfrø, linfrø og chiafrø fra bloggeren Malin Båtmästar i tv-serien Hygge i Strömsö.
Jørn Hoels oppskrift på salat med quinoa, agurk, mandler, tomat, mynte, rosiner, vårløk og limejuice.
– Rå grønnsaker er mitt beste kokketips, sier Karla Siverts. Hun lager salat med kortreiste ingredienser som er i sesong tidlig i mai. Norske asparges, ramsløk og spiselige blomster sammen med tynt skårede gulrøtter, knutekål, vårløk og pære.