Sunne frøkjeks

I Hygge i Strömsö ble sunne frøkjeks servert med mascarponeost og fikenbåter, som har fått et kjapt bad i en lake av balsamicoeddik og sukker.

Foto: Strömsö / YLE

Sunne kjeks med quinoa og chiafrø

Sunne, glutenfrie kjeks med quinoa, sesamfrø, linfrø og chiafrø fra bloggeren Malin Båtmästar i tv-serien Hygge i Strömsö.

Slik gjør du

Bland sammen ris og quinoafrø til en grøt. Tilsett resten av ingrediensene. Fortsett med å la mikseren gå. Spe med vann til du har en klissete, men jevn røre.

Bre ut røren på en stekeplate med bakepapir. Det er enklest å kjevle hvis du legger et bakepapir over også. Press røren jevnt utover. Stekes i ovnen på 175 grader, i cirka 20 minutter. Ta ut platen og snu kaken så undersiden kommer opp. Stek i 15 minutter til.

Skjær kaken i stykker med en pizzakniv. Spre dem utover stekeplaten og stek i 15 minutter til, til kjeksene er blitt sprø. Strø på litt flaksalt til slutt.

Server kjeksene med det du vil, eller spis dem som de er.

Tips

Ble kjeksene myke neste dag? Ha dem i ovnen på 150 grader til de er sprø igjen.

Chiafrø er små frø med veldig høyt næringsinnhold. De har mye omega-3, A-vitamin, protein, kalsium og magnesium. De har til og med mye fiber, som er bra for magen. Chiafrø ligner linfrø, men inneholder enda mer omega-3, sunne mineraler og fiber.

Lag gjerne Malins glutenfrie, engelske gulrotake som selskap til kjeks og te.

Kilde: Malin Båtmästar i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE