Karlas salat

Dressingen til salaten er laget med ramsløkpesto, olje og eddik.

Foto: Karoline Paulsen Årrestad / NRK

Karlas salat

– Rå grønnsaker er mitt beste kokketips, sier Karla Siverts. Hun lager salat med kortreiste ingredienser som er i sesong tidlig i mai. Norske asparges, ramsløk og spiselige blomster sammen med tynt skårede gulrøtter, knutekål, vårløk og pære.

Slik gjør du

Kok halvparten av aspargesen og skjær dem i biter. Den andre halvparten brukes rå i tynne skiver. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver. Skjær ramsløk, knutekål og vårløk i fine strimler. Del druene i to, og skjær pærene i tynne skiver.

Mandolin er et godt tips til alle de rå tynt strimlede grønnsakene.

Ramsløkpesto

Kjør alt sammen til en grov puré med blender eller stavmikser. Tilsett mer olje om den ikke vil gå rundt. Smak til med salt og pepper.

Dressing

Bland alt sammen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft.

Vend sammen alle salatingrediensene med dressingen. Server med godt brød.

Kilde: Karla Siverts i radioprogrammet Brønsj, NRK P1