Rødbeteburger med tabouleh og poteter

Sitronbakte poteter, quinoa tabouleh og rødbeteburger med syrnet soyafløte.

Foto: NRK

Rødbeteburger med quinoa tabouleh

Vegansk og glutenfri middag med rødbeteburger, tabouleh med quinoa og sitronbakte poteter. Rockekokk Richard Nystad lager syrnet soyafløte som topper burgeren.

Slik gjør du

Rødbeteburger

Bland alle ingredienser i en bolle. Elt for hånd til en glatt masse. Form massen til burgere, og stek på medium varme til de er brune og fått en fin stekeskorpe.

Stekes ferdig i ovnen på 180 grader i 15-20 min.

Burger kan lages i større porsjoner, og holder seg 4-5 dager på kjøl. De kan fryses, men blir løsere i konsistensen. Burgerne blir best når de lages noen timer før de serveres, eller dagen før.

Quinoa tabouleh (salat av quinoakorn og persille)

Bland alle ingrediensene i en stor bolle og server. Salaten skal være syrlig og frisk. Ikke vær redd for å tilsette mer sitronsaft.

Sitronbakt potet

Skjær sitron i tynne skiver, og bland alle ingrediensene i en bolle. Legg deretter utover en stekeplate med bakepapir eller i en ildfast form, og bak poteten på 180 grader i 30-40 minutter.

Syrnet soyafløte

Hell fløten i en bolle, og tilsett saften av en 1/2 sitron. Rør om lett, slik at den tykner.

Tips

Bruk syrnet soyafløte som base for dressinger/dipp, og tilsett forskjellige urter, hvitløk, krydder og det du liker.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj, NRK1