Kremet rekesuppe med safran

Rekesuppe med tomat, vårløk og reker.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Kremet rekesuppe med safran

Festen er over, og det er skall igjen. Altfor ofte går rekeskallet i søpla, men det er dette som inneholder mest smak, mener Andreas Viestad.

Slik gjør du

Ha rekeskall i en gryte og tilsett vann til skallet er dekket. La det koke i 15 minutter.

Sil av og kok inn til det gjenstår to tredjedeler.

Tilsett fløte, tomatjuice, safran, karripulver og laurbærblad og kok i fem minutter til.

Tilsett reker, tomat og vårløk i siste øyeblikk før servering.

Tips

Video Andreas Viestad lager rekecocktail og rekesuppe

Andreas Viestad kaster ikke rekeskallet, men koker suppe med orientalsk vri på det.

Se oppskriftene
Rekecocktail med chili og lime
Rekecocktail med dill og pepperrot

Kilde: Andreas Viestad i Sommeråpent 2010