Laster innhold, vennligst vent..
Video Andreas Viestad lager utrebrød på grillen

Andreas Viestad viser deg hvordan du kan bake på grillen, enten i en hermetikkboks eller på murstein.

Urtebrød på grillen

Om sommeren er det ikke noe gøy å stå i timesvis på kjøkkenet og bake. Dette brødet er enkelt å lage, og kan legges rett på grillen, enten på en bakestein eller i en boks. Andreas Viestad viser deg hvordan.

Slik gjør du

Jeg bygger min egen bakerovn inni grillen. Det høres vanskelig ut, men er ikke verre enn at jeg legger fire ildfaste murstein i grillen, så de blir glovarme, som en bakerovn.

Løs opp gjær i lunkent vann. Ha melet i en bolle og tilsett vann- og gjærblandingen mens du rører. Bland godt. Deigen skal være ganske løs. Tilsett litt olje, så blir den mindre klissete og lettere å jobbe med. Dekk til og la heve i é time.

Tenn en kulegrill og legg en bakestein (eller fire murstein) på den ene siden på grillristen. Hvis du vil bake i en hermetikkboks, smør innsiden av en hermetikkboks med olje.

Ha deigen på en arbeiddsflate drysset med mel. Trykk den lett utover og dryss urtene over. Arbeid urtene inn i deigen, men uten å trykke ut for mye av luften.

Del deigen i to like deler. Trykk ut den ene og legg rett på steinen. Ha den andre delen i hermetikkboksen. Pass på at boksen ikke er helt full, slik at brødet kan heve noe. Legg boksen på grillristen ved siden av steinen. Sett lokket på kulegrillen og la brødet steke i 15 til 20 minutter. Snu på boksen med jevne mellomrom slik at brødet blir jevnt stekt.

Tips

Brødet på steinen kan godt stekes kun på den ene siden, da blir det luftig. Det er lettere å få et helt jevnt resultat hvis du snur den underveis, men da blir brødet litt flatere.

Server brødet med god olje og grovt salt, gjerne som tilbehør til grillmat.

Kilde: Andreas Viestad i Sommeråpent 2010