Meatzza

Kjøttdeig, tomater og ost stekt i ovnen.

Foto: BBC

Nigellas meatzza

Dette kan minne om pizza, men har kjøttdeig i bunn i stedet for deig av hvetemel. Hvis du erstatter brødrasp med glutenfrie havregryn, får du et glutenfritt alternativ.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 220 grader.

Bland kjøtt/karbonadedeig med parmesan, brødrasp/havregryn, persille, egg og hvitløk i en bolle, og tilsett litt salt og pepper etter smak. Bruk gjerne hendene. Vær forsiktig å ikke elte for mye, da blir kjøttblandingen for kompakt.

Smør en rund bakeform på cirka 28 cm i diameter og ha i kjøttmassen. Press den lett utover slik at den dekker bunnen.

Ha tomatene i en sil og la dem renne godt av seg. Bland dem med hvitløkolje, oregano og litt salt og pepper. Smør dem forsiktig utover kjøttdeigen med en slikkepott. Legg skiver av mozzarella på toppen og sett formen i ovnen i 20–25 minutter.

Ta formen ut og la den hvile i fem minutter før du deler meatzzaen opp i biter som en pizza.

Kilde: Nigella Lawson